Get A Custom Quote »

Heather Scott Home & Design is an award-winning interior design firm and sophisticated boutique based in Austin, TX. Our blog shares the tasteful home accessories, furnishings and gifts that you can find in our retail boutique. We also feature our design projects, industry trends and expert tips that hope to inspire homeowners to create the stylish & chic home of their dreams.

Keep in touch!

Interests

Featured Products

Instagram

Before & After: Fresh Paint and Furnishings Transform a San Antonio Apartment Community Clubhouse
February 01, 2019 in Before & After, Uncategorized | no comments

Fresh paint and new furnishings can do wonders for a space. This apartment community in San Antonio is the perfect example of what these interior updates can do to transform a room. For this particular project, we first provided the property with a paint plan for the clubhouse, fitness room and model apartment. We also provided a complete furnishings and accessory package for their main clubhouse space. Here is a look into the project.

Before Clubhouse: 

The clubhouse had mismatched walls in browns and taupes that dwarfed the space. It lacked personality and charm. The furniture was just as forgettable in a bland mix of creams, yellows, and browns. The clubhouse lacked the modern flair and memorable qualities that it needed to appeal to renters.

The paint plan we provided introduced a fresh, bold color scheme for the clubhouse: grays, lime green, and blues. You can see the list of paints used below.

 

 

After Clubhouse:

The clubhouse feels so much brighter, striking and energetic now. The furnishings layer in a mix of slate grays for a clean, modern feel. Blue counterstools, ombre draperies, art, and other accents pop alongside the accents of punchy lime green. The clubhouse, which is the first place potential renters visit, now leaves a lasting, memorable impression for anyone that walks through the doors.

After Fitness Center:

The fitness center was reconfigured to incorporate a yoga/stretching section. We painted the accent wall in Benjamin Moore Mountain Lane. A bold fitness mural with a positive quote gives it another spunky detail.

Next week we will tour the before and after of the model apartment of this property. It is another sharp transformation!